9 redenen waarom jouw Website design niet werkt op dit moment

Je hebt een volgens jouw mooie website maar de resultaten blijven uit. Een te hoog bouncepercentage en lage conversies gooien roet in het eten. Waar kan dit aan liggen? Grote kans dat je website design niet goed genoeg is. Wat zijn redenen waarom je website design op dit moment niet werkt?

1. Te drukke homepagina

Binnen 10 seconden zal een bezoeker bepalen of ze iets aan je website zullen hebben of niet. De homepagina is ontzettend belangrijk aangezien dit voor de meeste bezoekers de eerste pagina zal zijn die ze van je website te zien krijgen. Als je bezoekers dus niet snel kunnen vinden waar ze naar opzoek zijn dan ze al snel weer weg.

2. Content is alleen tekst zonder afbeeldingen

Wanneer je content alleen tekst bevat zonder afbeeldingen en ook nog eens één blok tekst is dan zal dit niet goed zijn voor de gebruiksvriendelijkheid. Mensen op internet hebben geen zin en tijd in het lezen van blokken tekst op webpagina’s. Als ze het dan ook nog eens blokken tekst zijn haken bezoekers snel af.

3. Geen call to actions of deze zijn moeilijk te zien

Call to actions zijn enorm belangrijk op een website aangezien je hiermee de bezoekers een richting instuurt waarin jij ze wilt hebben. CTA’s moeten duidelijk gepositioneerd zijn en goed opvallen.

4. Design is niet responsive

Google geeft sinds april 2015 de voorrang aan websites die zijn geoptimaliseerd voor alle mogelijke apparaten. De zogenoemde responsive website

 

Een responsive website zal zich aanpassen aan welk type apparaat dan ook. Bij een PC, tablet of mobiele telefoon zal de website juist worden weergegeven voor de schermgrootte. Dit vergroot de gebruikerservaring. Tegenwoordig is een responsive website een basisactiviteit geworden bij het bouwen van een website.

 

5. Het design is oud

Het is belangrijk om niet te snel van een design af te stappen. Maar het is wel belangrijk om een moderne website te hebben en te houden. Veel bezoekers zullen een oud design maar niks vinden en weggaan. Minimalisme is één van de huidige trends.

6. Je website focust op details

Wanneer je juist teveel moderne dingen toevoegt aan je website en je website hier de focus op laat hebben is het ook niet goed. De basis, zoals de content is het belangrijkst. Hierna kun je aandacht besteden aan details. Onthoudt wel dat je niet alle moderne technieken hoeft toe te passen.

7. Je laat WordPress het menu bepalen

Het is een slecht idee om WordPress je menu te laten bepalen want dit houdt in dat iedere categorie die je toevoegt in de navigatie balk komt. Hierdoor zal deze overvol raken wat het moeilijk maakt om goed te navigeren. Wanneer bezoekers niet binnen een paar klikken kunnen vinden waar ze naar zochten zullen ze vertrekken.

8. Content is moeilijk te delen voor bezoekers

Het delen van content is erg belangrijk om je website populairder te maken. Zorg er dus voor dat je bezoekers gemakkelijk je content kunnen delen. Mensen vinden het namelijk leuk om kwalitatief goede content te delen met hun vrienden. Maar dan moeten deze deelopties er natuurlijk wel zijn.

9. Slechte kleur keuzes

Het maken van verkeerde kleur keuzes zorgt ervoor dat je content slecht leesbaar is. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker je website niet goed waardeert. Bovendien kunnen veel soorten kleur wisselingen in de website ervoor zorgen dat de bezoeker denkt dat ze telkens op een andere website terecht komen. Consistentie is dus belangrijk.

Als jouw website één van deze redenen heeft zul je het zo snel mogelijk op moeten lossen om ervoor te zorgen dat je website goed gaat presteren en je op die manier je doelstellingen kunt behalen. Zorg er dus voor dat creativiteit en functionaliteit samen goed worden gebruikt.

Ga voor meer WordPress nieuws en tips naar www.wphandleiding.nl/.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *