Hoe kan ik snel ontnuchteren?

Deze vraag stellen de meeste jongeren zich regelmatig, en alhoewel er geen manier is om in enkele minuten nuchter te zijn heb je wel manieren die het proces versnellen. Wanneer dus je iets te diep in het glaasje hebt gekeken en snel weer nuchter wilt worden zijn er enkele tips om sneller nuchter te worden.

Neem een anti kater pil in

Anti kater pillen bestaan meestal voor een groot deel uit asparagine, een stofje wat een bloedzuiverende werking heeft en ook nog eens snel gifstoffen in het bloed afbreekt. Deze pil zal het afbraakproces van alcohol dus versnellen en het sneller uit het bloed zuiveren. Hierdoor kun je snel ontnuchteren en aangezien het de anti kater pil voorkom je ook nog eens het krijgen van een vervelende kater. Deze pil vangt dus twee vliegen in een klap en het maakt het minder vervelend om af en toe veel alcohol te consumeren

anti kater pil, ontnucheringspil
Houd je wel van een feestje op z’n tijd maar heb je een hekel aan een kater de volgende morgen? Neem dan een anti kater pil!

Blijf genoeg eten

Een van de tips om sneller nuchter te worden is het blijven eten, en dan vooral eten met veel koolhydraten. Je hebt tijdens het drinken vast weleens de neiging gehad om een ongezonde hap naar binnen te werken, en de volgende keer kun je dit dus ook gewoon doen. Eten met veel koolhydraten zal de alcohol namelijk opnemen en er zo voor zorgen dat het sneller je lichaam uit is. Het is trouwens ook slim om voor het drinken een flinke maaltijd te nemen om zo te voorkomen dat je erg dronken wordt in de eerste plaats.

Zorg voor een goede nachtrust

Lang slapen is natuurlijk de meest logische manier om snel te ontnuchteren, al is het niet een van de snelste manieren. Tijdens jouw slaap heeft jouw lichaam wel de tijd om alcohol af te breken, en het heeft hiervoor ook nog eens meer energie tot zijn beschikking aangezien je niet zo veel gebruikt tijdens het slapen. Probeer dus genoeg te slapen om zo weer nuchter op te staan.

Drink een kopje koffie

Zoals je misschien wel of niet weet heeft koffie geen enkele invloed op het werkelijke alcoholpercentage in jouw bloed, en wordt je er dus eigenlijk niet nuchterder van. Maar je voelt je er wel zo goed als meteen een stuk beter door, aangezien de cafeïne de verdovende werking van alcohol tegen gaat. Let er wel op dat koffie je alleen beter laat voelen en dat je motoriek er niet op vooruit gaat met koffie. Wees er dus alert op dat jij jezelf niet overschat na een kopje koffie.

Snel ontnuchteren moet met het gebruik van deze tips geen probleem zijn. Met het gebruiken van een of meerdere van deze tips kun je al een stuk sneller van jouw dronkenschap afkomen. Denk er alleen wel aan dat er geen wondermiddel is die het effect meteen weg kan nemen, het afbreken van alcohol kost altijd tijd. Wees bovendien altijd voorzichtig met alcohol en zie deze tips niet als een vrijkaart om er maar op los te drinken. Je moet altijd voorzichtig blijven met alcohol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *