Ideale kapsels voor vrouwen van boven de 40

Het lijkt wel een trend te worden dat vrouwen boven de 40 hun lokken opofferen om vervolgens een kort kapsel aan te nemen. Natuurlijk, het is logisch dat de textuur en de kleur van je haar verandert naarmate je ouder wordt, maar betekent dat dat je meteen maar een ander kapsel aan moet nemen? Natuurlijk niet!

Sommigen zien er nu eenmaal beter uit met lang haar, terwijl anderen een prima kapsel hebben als ze het wat korter laten. Dat je boven de 40 vaak een ‘iets korter’ kapsel ‘moet’ hebben is daarom ook echte onzin! Kijk goed wat het beste bij jou past en hoe je je kapsel zo goed en mooi mogelijk kan houden.

Lang haar blijven dragen

Het is niet aan te raden om bij je lange haar te blijven puur omdat je dit al je hele leven hebt. Zoals eerder al gezegd: de kleur en textuur van je haar veranderen naarmate je ouder wordt. Bij sommigen is het dan beter om voor een wat korter kapsel te kiezen.

Het is natuurlijk wel een goede reden om je lange haar aan te houden als dit je nog steeds perfect staat. Never change a winning team toch?

Misschien kom je er later achter dat het alsnog beter is om voor een kort kapsel te kiezen, maar doe dit zeker niet te overhaast. Het zou zonde zijn om al die lange haren in één keer af te knippen, alleen omdat dit zogenaamd de standaard is.

Toch wat korter proberen?

Bij andere vrouwen boven de 40 is het soms toch beter om voor een kort kapsel te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een bob. Een bob is echt een ideale oplossing voor iedere vrouw die wat korter haal wilt hebben, maar alsnog een goed model wilt houden. Uiteindelijk kan je eventueel nog een pony toevoegen aan je bob. Je bob zal hierdoor een stuk zachter worden en de focus komt er veel minder op te liggen. Zo is de overgang naar een nieuw kapsel minder groot en kan je het als het ware eerst even uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *