Reizen naar Afrika, Burkina Faso

Burkina Faso is een grote onbekende als het gaat over reizen naar Afrika. Het land mag dan niet meteen de reputatie hebben zoals bijvoorbeeld Kenia of Zuid-Afrika, maar het is wel een echte onderdompeling in de Afrikaanse cultuur. Hier zijn enkele zaken die je zeker niet mag missen wanneer je Burkino Faso als reisbestemming hebt.

1.     Bezoek Mare aux Hippopotames

Beter bekend onder de naam Hippo Lake, moet je al niet ver gaan zoeken waarom deze plaats niet te missen is wanneer je naar Burkina Faso reist. Het meer werd gecreëerd in 1937 rondom moerassen en bossen die onder water kwamen te staan door de Zwarte Volta rivier. Hippo Lake is de thuisbasis voor zo’n honderd nijlpaarden. Toeristen kunnen de nijlpaarden gaan spotten vanuit een kano voor een klein bedrag.

2.     Koel af bij de Karfiguela waterval

Afrika is rijk aan enkele indrukwekkende watervallen. Hoewel de Karfiguela waterval  de omvang van bijvoorbeeld de Victoria Falls verre van benaderd, is het om een andere reden zeker de moeite om te bezoeken. De meerdere watervalletjes stromen in kleine zwempoelen waarin het heerlijk afkoelen is van de Afrikaanse temperaturen. De watervallen zijn op hun best net na het regenseizoen.

Wil je deze Karfiguela waterval bezoeken? Dan raden we je ‘Captain Africa’ aan, via deze reisorganisatie kun je echte safari in Afrika meemaken, of een heerlijke vakantie in Afrika samen met je vrienden en familie! Ga hiervoor naar: Reizen naar Afrika

3.     Moro Naba ceremonie

Tijdens je verblijf in de hoofdstad Ouagadougo worden vroege vogels beloond. Sta vroeg op en woon de Moro Naba ceremonie bij die iedere dag om zes uur in de ochtend wordt gevoerd nabij het Moro Naba paleis.  Deze ceremonie beeldt de relatie uit tussen de keizer en zijn vrouw en hoe hij oorlog maakt tegen zijn broer.

4.     Bezoek Bobo Dioulasso

De stad Bobo Dioulasso is de grootste stad die wordt bewoond door de Bobo volkeren. De aantrekkelijke straten rond de Grand Marché, de grote markt zijn de perfecte weerspiegeling van hoe levendig deze stad wel niet is. Slenter langs de vele straatjes en laat je verrassen door de vele artistieke handgemaakte kunstwerkjes die hier worden gemaakt.

5.     De rotsformaties van Sindou

Het eindeloze geologische landschap met vele rotsformaties rond Sindou is een erg indrukwekkende en rustgevende plaats, in tegenstelling tot de meeste steden in Burkina Faso. Gedurende duizenden jaren heeft water zijn werk gedaan om de rotsen te eroderen tot wat ze vandaag de dag zijn. Niet voor niets worden ze beschouwd als een van de grootste natuurwonderen van Burkina Faso.

6.     Spot wildlife

Dankzij zijn droog klimaat en de vier nationale parken die je binnen de landgrenzen zal aantreffen, is Burkina Faso een uitstekende bestemming om op safari te gaan. Kaboré Tambi, Deux Balés, Arli en W zijn vier natuurreservaten waar heel wat van Afrika’s meest tot de verbeelding sprekende diersoorten leven, inclusief olifanten en verschillende katachtigen. In het zuiden van de hoofdstad vind je in het Reserve de Nazinga heel wat olifanten, antilopen, apen en bavianen. Haal die camera maar al boven.

7.     Ga hiken

In het zuidwesten van het land vind je de Banfora regio waar je uitstekende verzichten hebt over het gehele gebied. Ook de Sénoufou regio in het westen van Banfora is erg de moeite om te gaan wandelen.

Afrika Reizen

Wil je Burkina Faso gaan ontdekken? Heb je jarenlang gedroomd van een Safari in Afrika? Het kan nu dankzij Captain Africa! Ga naar de hierna volgende link en je kan deze zomer of misschien nu al genieten van een reis naar Burkina Faso of een ander fantastisch land in West Afrika!

Klik op deze link voor meer informatie: Safari Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *